>>> Forsiden/Kurs/Kurskalender/Den unike stemmen

Den unike stemmen

Tid: 27.-30. januar 20111
Påmeldingsfrist: 15. desember 2010
Sted: Borge hotell, Husøy utenfor Tønsberg

Marie Bergman om kurset:

Liv begynner i lyd som en vibrasjon av livskraft som kan høres og kjennes. Lyd kan skape og omskape. Stemmens dynamikk er et speil av våre psykologiske mønster, og hver følelse har sitt mønster i stemmen. Stemmen er en bærer av identitet og er knyttet til våre emosjoner, tanker, vår kropp og sjel. På dette kurset lærer vi oss med enkle øvelser å åpne den naturlige stemmen og å ta i bruk ennå ikke utnyttet kraft som vi alle har tilgang til.

Det handler ikke om å synge rent eller falskt, rett eller feil, bra eller dårlig. Om vi slutter å dømme lyden som kommer ut, begynner stemmen å klinge. Hvis vi slutter å sammenligne vår egen stemme med andres, da gjør vi oss mer tilgjengelige og tillater oss å lyde fritt fra hjertet. Vi kan lære oss å komme til høge skimrende overtoner, spinne som en katt i mellomfrekvensene og lande i de vibrerende, djupe lyder. Når din stemme kan bære både det kraftfulle og det sårbare kan du fordype deg i, bli berørt av og også berøre andre med ditt unike uttrykk – i tale sang og gjennom lyd.

Stemmen er en trampoline for å uttrykke kjensler og behov, den er en stimulans for indre ballanse og avslapning. Den er et redskap for å skifte sinnsstemning, den kan være en metode til å støtte egne valg og til selvkontroll. Frekvensene i stemmen er en bærer av livet selv. Både aktiv og reseptiv lyd kan mildne smerter og spenninger. Det kan forbedre kommunikasjonen og redusere fluktmekanismer, skape samhørighet og berøring. Stemmen er også en forbindelse til sjelen, spontaniteten og leken.

Lyd kan være en stor hjelp om man er i konstant alarmberedskap og lydens egenskaper kan fremme helse gjennom å påvirke sirkulasjon, blodomløp, immun-, hormon- og nervesystem. Stemmen er et utmerket medium til å skape tilknytting mellom omverden og seg selv. Vi styrker livsmot, selvfølelse og vi støtter kreativitet og liv.

På dette kurset kan du lære å anvende stemmen bedre og friere.

Vi prøver oss i

 • Enkle sangstøttetekniker – å ekspandere vårt stemmeregister er å ekspandere vårt syn på livet, vårt personlige uttrykk og vårt livsmot
 • Kontaktlyd – en måte å kommunisere på når ord ikke finnes.
 • Pust med intensjon og bevissthet - som skaper rom og plass for livsuttrykk
 • Synge, lyde og tone fritt – som en lydmassage eller djup berøring kan lyden berøre og holde rundt oss. De kan ha både en legende og lekende effekt
 • Uttrykke behov og kjensler – både rå og vakker lyd, harmonisk og disharmonisk har sitt bestemte og viktige kjenslebudskap
 • Mjuklyde –smektende, dempende lyder som beroliger og gir trygghet
 • Improviserte sanger – vi synger eller lyder i fri assosiasjon og støtter hverandre

Praktisk informasjon:

 • Sted: Borge Hotell på Husøy i Tønsberg kommune
 • Tid: 27.01.2011 kl 16 til 30.01.2011 kl 16
 • Pris: 6000,-
 • Prisen inkluderer overnatting og måltider

Kurset starter klokken 16 på torsdag og varer til 16 søndag. Vi planlegger å starte 9 de andre dagene, ha en lengre lunsjpause fra 12- 15 og middag i 18-19 tiden og en kveldsøkt etter det.

På Borge serverer de god tradisjonell mat, er det noe dere ikke tåler eller vil si fra om til kjøkkenet, så ta direkte kontakt. på tTlf 33 38 18 50 og referer til ”sanggruppe”

Til Tønsberg kan man ta tog fra Oslo Ss eller buss fra Galleri. Det går også direkte tog fra Gardemoen.

Fra Tønsberg går det buss (spør på togstasjonen etter busstasjonen som er like ved, 2-3 min gange) Bussen går 15 over hel og tar 19 min.

Det koster ca 200 med drosje. Adressen er Hotell Borge, Husøy Brygge 3132 HUSØYSUND

Kjører du bil, kjører du til Tønsberg og tar av til Nøtterøy, se kart for nærmere beskrivelse. Det er ca 20 min å kjøre fra Tønsberg, noe lenger i rusjtiden

se kart

Kursledere:

Marie Bergman har i flere år arbeidet i grenselandet mellom skapende virksomhet og arbeid med helse og personlig utvikling. Hun har karriere som artist med ca 20 cd utgivelser med egne komposisjoner, jazz, soul og viser. I 2009 utga Marie en ny cd med egne, svenske komposisjoner.

Utover å arbeide med sitt artistiske uttrykk har Marie særskilt utforsket lydens resonans og dens innvirkning på helse og velvære og har akkurat avsluttet en utdanning i lydterapi. Marie er dipl. psykodrama- og symbolterapeut, hun har vært Qi Gong instruktør i 14 år. Hun arbeider med stemmens muligheter og uutnyttede kraft på musikkonservatorier i hele Skandinavia. Hun arbeider med stemmen som terapeutisk redskap i klinisk arbeid på sykehus. I næringslivet arbeider Marie med stemmen som redskap for å utvikle relasjoner og samspill, nærvær og kommunikasjon. Marie samarbeider med Ingunn Vatnøy som arbeider med kompetanseutvikling og samarbeid i team og organisasjoner. Hun coacher også enkeltpersoner og underviser i veiledning og integrativ terapi og har spesialkompetanse innen identitet- og kultur danning og arbeid med kunst terapi og og intermediert arbeid.

Betingelser:

Ved avbestilling fra arrangørens sin side refunderes kursavgiften i sin helhet. Deltager regnes som påmeldt når kurset er betalt. Antall deltagere er begrenset til 12 personer. Etter 12 betalte påmeldte opprettes venteliste.

Påmelding kan foregå fra nå og frem til siste påmeldingsfrist 15.desember 2010.

6000 kr må være innbetalt til Conflux sin konto 5081 05 63769 seinest 15. desember. Ved avbestilling fra deltakeren før 02. januar refunderes 50 % kursavgiften. Ved avbestilling etter 10. januar refunderes ikke kursavgiften. Dersom plassen blir fylt opp fra venteliste refunderes kursavgiften pengene minus 500 kr i omkostninger.Ved avbestilling fra arrangørens side refunderes kursavgiften i sin helhet.

Deltager regnes som påmeldt når kurset er betalt. Antall deltagere er begrenset til 12 personer. Etter 12 betalte påmeldte opprettes venteliste.

Påmelding kan foregå fra nå og frem til siste påmeldingsfrist15 desember 2011.