CONFLUX forlag har publisert følgende bøker:

 

 
En framtid uten frykt for miner - 10 år med Minekonvensjonen

 

 
Fortellingen om fangenskapet


 
Medvirkning, samhandling og sikkerhet
- IKT i helsetjenesten


 
Livet rett og slett

 

 
Identitet

 

 
Snitt

 

 
SEX - gleder og skuffelser

 

 
Nasjonens barn

 

Integrativ supervisjon og organisasjonsutvikling

 

 
Klikk her for å bestille bøker!
conflux har gleden av å presentere

Nasjonens barn
av Bernt Eide og Ellen Aanesen

 

Om boken

 

Boka Nasjonens barn handler om hvordan staten Norge på 1900 tallet forsøkte å bli kvitt romanifolket eller taterne. En bred politisk enighet om å utrydde romanikulturen førte til mange ødelagte familier og grusomme overgrep mot enkeltindivider.

Politikken med å ta barna for å gi dem en oppvekst uten kontakt med foreldrene og romanikulturen, var det som rammet taterne aller hardest. Bernt Eide har portrettert noen av disse barna. Han dokumenterer hvordan vår offisielle politikk rammet dem og deres familier. Ellen Aanesen har tidligere laget to dokumentarfilmer som går i dybden på historiene til noen av dem som ble rammet.Boka bygger på disse arbeidene.

Å fjerne taterne var et omfattende prosjekt. I tillegg til Stortinget og departementene var politi, psykiatri, kirken og barnevernet involvert. Målet skulle nås delvis gjennom å ta barna og delvis gjennom tvungen bosetting, kontroll og etter hvert også sterilisering.

Norge fortsatte denne politikken helt til 1986, og enda i dag lever holdningene videre mange steder i landet. Samtidig virker det som om det hele alt er på vei inn i glemselen. Boka er et dokument med et tydelig mål om å hindre kollektiv fortrengning av denne dystre historien.

www.nasjonensbarn.no

Nasjonens barn
Tittel:
Nasjonens barn
Forfatter:  Bernt Eide og Ellen Aanesen
Forlag:      Conflux
ISBN   978-82-92948-00-2
Pris:         398,-

Klikk her for å bestille boken.

 

 

Om forfatterene

 

Bernt Eide er fotograf, journalist og høgskolelektor i fotojournalistikk ved Høgskolen i Oslo.

Ellen Aanesen arbeider i NRK, tidligere som filmfotograf og filmklipper, nå som dokumentarist og journalist innenfor faktafeltet.